Karamercimek yemeği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve besleyici bir kara mercimek yemeği hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. Malzeme listesinden pişirme adımlarına, püf noktalarından servis önerilerine kadar her şey açık ve anlaşılır şekilde paylaşıldı.
Karamercimek Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kara mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kara mercimeği yıkayıp süzün, 30 dakika kadar ılık suda bekletin
- Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
- Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurmaya devam edin
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin
- Süzülmüş kara mercimeği ilave edip 2-3 dakika karıştırın
- Sıcak suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 40-45 dakika pişirin
- Mercimekler ve sebzeler yumuşayınca ocaktan alın
- 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimeği önceden ıslatmak pişme süresini kısaltır
- İsterseniz içine 1 dilimlenmiş domates ekleyebilirsiniz
- Daha kıvamlı olmasını isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz
- Üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Pilav ve yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz
- Yanına turşu iyi gider
- Üzerine kıyılmış maydanoz serperek sunabilirsiniz
|