Köfteli kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan köfteli kırmızı mercimek çorbası, hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle öne çıkıyor. Pratik hazırlanışı ve lezzetli köfteleriyle sofraları şenlendirecek bu tarif, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak.
Köfteli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler (4-6 kişilik):
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre sıcak su
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Köftesi İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- İlk olarak köfteleri hazırlayın: Tüm köfte malzemelerini bir kasede iyice yoğurun ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin
- Bir tencereye sıvı yağı alın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Yıkanmış mercimeği ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırın
- Sıcak suyu ilave edin, tuz ve baharatları ekleyin
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin
- Bu sırada köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın
- Köfteleri çorbaya ekleyip 10-15 dakika daha pişirin
- Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile püre haline getirebilirsiniz
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce mutlaka yıkayın
- Köftelerin dağılmaması için çorbayı çok fazla karıştırmayın
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
- Köftelerin daha lezzetli olması için içine bir miktar rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz
|