Mercimekli Krep Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Üzeri için çörek otu ve susam
Hazırlanışı:
- Mercimekleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış mercimekleri ekleyip baharatlarla birlikte 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
- Krep hamuru için; un, yumurta, süt, su, kabartma tozu ve tuzu bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Teflon tavada incecik krepler pişirin. Her iki tarafını da hafifçe kızartın.
- Kreplerin içine mercimekli harçtan koyup sigara böreği gibi sarın veya katlayın.
- Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
Not:
- İç harcına isteğe bağlı kıyma veya kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Krepleri daha önceden hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz.
|