Patatesli mercimek köftesi nasıl yapılır, 2 kişilik?
Lezzetli ve besleyici bir alternatif arayanlar için pratik bir tarif: patatesli mercimek köftesi. Hem vegan hem de gluten hassasiyeti olanlar için uyarlanabilen bu nefis köfteler, akşam yemeklerinde veya misafir ikramlarında rahatlıkla sunulabilir.
Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi (2 Kişilik)
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 2-3 yemek kaşığı un (gerekirse)
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun, sarımsakları ekleyip kısa süre daha kavurun
- Haşlanmış mercimeği, patates püresini, kavrulmuş soğanı ve tüm baharatları bir kasede karıştırın
- Bulguru ekleyip 15 dakika dinlendirin
- İnce kıyılmış maydanozu ilave edin
- Eğer çok yumuşak olursa, un ekleyerek kıvam almasını sağlayın
- Elinizi ıslatarak karışımdan köfteler şekillendirin
- Servis tabağına alıp marul, limon ve nar ekşisi ile servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimekler çok fazla su çektiği için haşlama suyunu kontrollü ekleyin
- Köfte karışımını en az 15 dakika dinlendirmek şekil almasını kolaylaştırır
- Köfteleri şekillendirirken ellerinizi ıslatmak yapışmayı önler
|