5 kişilik mercimek köftesi nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli ve besleyici bir öğün arayanlar için pratik bir tarif: kırmızı mercimek ve bulgurla hazırlanan, taze yeşilliklerle zenginleştirilmiş nefis köfteler. Tamamen bitkisel malzemelerle yapılan bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
5 Kişilik Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çektiğinde ocaktan alın. 2. Sıcak mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın. 3. Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 4. Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. 5. Demlenen mercimek ve bulgur karışımına kavurduğunuz soğanlı salçayı, doğranmış yeşillikleri, baharatları, tuzu ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun. 6. Karışım ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, köfteleri istediğiniz şekilde şekillendirin. 7. Servis tabağına marul yapraklarını serpin, üzerine köfteleri dizin. Yanında turp ve nar ekşisi ile servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |




