Anne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan mercimek çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi. Bu tarif, annelerimizin mutfağından çıkma haliyle hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Anne Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba pişince blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Unu bir kasede biraz su ile çırpıp çorbaya ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
- Başka bir tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip kızdırın.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirin.
Not:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- İsterseniz limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
|