Bulgur, Pirinç ve Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 8 su bardağı sıcak su
- 1 litre et suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küçük küpler halinde kesin
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin
- Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru tencereye ekleyin
- Üzerine sıcak suyu (veya et suyunu) ilave edin
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, kapağını kapatın
- Mercimek ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
- Ara sıra karıştırarak dibinin tutmasını önleyin
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın, 5-10 dakika dinlendirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine limon sıkabilir ve kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz
- Yanında turşu ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Mercimek, pirinç ve bulguru iyice yıkayın
- Çorbanın kıvamını kontrol edin, isterseniz daha sulu yapabilirsiniz
- Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
- Çorba dinlendikçe kıvamı koyulaşabilir, servisten önce sıcak su ekleyebilirsiniz
|