Bulgurlu mercimek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve besleyici bir Türk mutfağı klasiği olan bulgurlu mercimek, hem pratik hem de ekonomik bir yemek alternatifi sunuyor. Kırmızı mercimek ve ince bulgurun mükemmel uyumu, hafif baharatlarla zenginleşerek sofralara şifa katıyor.

23 Kasım 2025

Bulgurlu Mercimek Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: 1 adet havuç (küp doğranmış)

Yapılışı:


  • Mercimeği yıkayıp süzün, bulguru da ayrı bir kapta hazırlayın.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, dilerseniz havuçları da bu aşamada ekleyin.
  • Yıkanmış mercimeği tencereye alıp 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Mercimekler pişince bulguru ekleyin, karıştırıp ocağın altını kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlu mercimeği 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
  • Servis yapmadan önce karıştırıp sıcak olarak tüketin.

Not: İsterseniz üzerine limon sıkarak veya yeşillik ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;