Düdüklüde mercimek çorbası 2 kişilik nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için düdüklü tencerede hazırlanan mercimek çorbası, hem besleyici hem de zaman kazandıran bir seçenek. Tüm malzemelerin bir arada hızlıca piştiği bu tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Düdüklü Tencerede 2 Kişilik Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet et suyu tableti (isteğe bağlı)
- Limon ve kırmızı pul biber (servis için)
Hazırlık Aşaması:
- Mercimeği yıkayıp süzün
- Soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesi küp küp doğrayın
Yapılışı:
- Düdüklü tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
- Yıkanmış mercimeği ilave edin
- Üzerine sıcak suyu ekleyin
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin
- Et suyu tableti kullanacaksanız ekleyin
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın
- Orta ateşte kaynadıktan sonra düdük ötmeye başlayınca, ateşi kısıp 10 dakika pişirin
- 10 dakika sonra ocağı kapatın ve buhar tamamen çıkana kadar bekleyin
- Tencerenin kapağını açın ve çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin
Servis Önerisi:
- Çorbayı kaselere alın
- Üzerine limon sıkın ve kırmızı pul biber serpin
- Sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin iyice yıkanması çorbanın renginin güzel olmasını sağlar
- Düdüklü tencerede pişirme süresi normal tencereye göre çok daha kısadır
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
- İsteğe göre üzerine nane veya kuru nane de ekleyebilirsiniz
|