Düdüklü Tencerede Pratik Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp düdüklü tencereye alın
- Üzerine 2 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın
- Yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişirin
- Pişen mercimeği bir kaseye alıp üzerine bulguru ekleyin
- Bulgurlar yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika dinlendirin
- Rendelenmiş soğan, salça, baharatlar ve zeytinyağını ekleyin
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun
- En son ince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştırın
- Köfte harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin
- İstediğiniz şekilde köfteleri şekillendirip servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimekleri fazla pişirmemeye dikkat edin, dağılabilir
- Bulgurun iyice yumuşaması için harcı sıcakken karıştırın
- Köfteleri şekillendirirken ellerinizi ıslatın, yapışmaz
- Daha lezzetli olması için 1 gece buzdolabında bekletebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Taze marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz
- Yanında turşu ve yoğurt ile harika gidiyor
|