Etli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 200 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 yemek kaşığı un (kıvam için, isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- İlk olarak, kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve bir kenara alın.
- Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
- Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Yıkanmış mercimeği, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra, isteğe bağlı olarak kıvamını artırmak için bir yemek kaşığı unu biraz suyla açıp yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
- Son olarak, çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin veya sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Etleri önceden haşlayarak süreyi kısaltabilirsiniz.
- Çorbayı servis ederken üzerine limon sıkmak lezzetini artıracaktır.
- Daha koyu kıvam için mercimek miktarını artırabilirsiniz.
|