Haşhaşlı mercimek yemeği nasıl yapılır?

Geleneksel lezzetleri farklı dokunuşlarla buluşturan haşhaşlı mercimek yemeği, hem besleyici hem de pratik bir seçenek sunuyor. Kırmızı mercimeğin hafifliğine haşhaşın aromatik tadının eşlik ettiği bu tarif, sofralara şifa ve lezzet katıyor.

23 Kasım 2025

Haşhaşlı Mercimek Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Mercimeği yıkayıp süzün, haşhaşı bir kasede az suyla ıslatın.
  • Zeytinyağını tencerede kızdırın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  • Mercimeği ve süzülmüş haşhaşı tencereye ekleyin, karıştırın.
  • Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Yemeği ocaktan almadan önce birkaç dakika dinlendirin, sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Haşhaşı ıslatmak, yemeğe daha hoş bir koku ve kıvam verir.
  • Kıvamını kontrol edip gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz.
  • Yanında yoğurt ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;