Havuç ve soğanla yapılan mercimek çorbası tarifi nedir?
Kış günlerini ısıtan, besleyici ve pratik bir lezzet arayanlar için havuç ve soğanla zenginleştirilmiş mercimek çorbası tarifi. Taze malzemelerle hazırlanan bu nefis çorba, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.
Havuç ve Soğanlı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon (vejetaryenler için sebze bulyon)
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı un (kıvam için)
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havucu küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimekleri ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.
- Üzerine suyu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve bulyonu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba pişerken ayrı bir kasede unu biraz suyla açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Çorbaya unlu karışımı yavaşça ekleyip karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Son olarak sarımsakları ezip ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Servis yapmadan önce bir blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirebilirsiniz (isteğe bağlı).
İpuçları:
- Çorbayı daha lezzetli yapmak için içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.
- Eğer çorba çok koyu olursa, sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
|