Kara mercimek düdüklüde kaç dakika haşlanır?

Düdüklü tencerede kara mercimek haşlarken zamandan tasarruf etmek ve ideal kıvamı yakalamak için pişirme süreleri önem taşır. Islatılmış mercimekler 5-7 dakikada yumuşarken, kuru mercimekler için 8-10 dakika yeterli olacaktır. Su seviyesi, tencerenin özellikleri ve doğru ıslatma tekniğiyle lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

20 Kasım 2025

Kara Mercimek Haşlama Süreleri (Düdüklü Tencerede)


Kara mercimek, düdüklü tencerede haşlandığında normal tencerelere göre çok daha kısa sürede pişer. Bu süre, mercimeğin önceden ıslatılıp ıslatılmadığına göre değişiklik gösterir. Genel olarak, düdüklü tencerede kara mercimek haşlama süreleri şu şekildedir:

  • Önceden ıslatılmış kara mercimek: 5-7 dakika
  • Islatılmamış kara mercimek: 8-10 dakika

Önemli Notlar:


  • Mercimekleri haşlarken üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  • Pişirme süresi, düdüklü tencere markasına ve modeline göre bir miktar değişiklik gösterebilir.
  • Mercimeklerin çok fazla dağılmaması için pişirme süresini minimumda tutmak önemlidir.
  • Pişirme sonrasında düdüklü tencerenin basıncının kendiliğinden inmesini bekleyin.

Püf Noktası:


Mercimekleri önceden 1-2 saat ıslatmak hem pişme süresini kısaltır hem de gaz yapıcı etkisini azaltır. Ancak aceleniz varsa ıslatma işlemini atlayabilirsiniz, sadece pişme süresi birkaç dakika uzayacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;