Kırmızı mercimek köftesi nasıl yapılır, oktay usta?
Lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık arayanlar için kırmızı mercimek köftesi, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Tamamen bitkisel malzemelerle hazırlanan bu köfteler, özellikle vejetaryen beslenenler için ideal bir tarif.
Kırmızı Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın. 2. Haşlanan mercimeği ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika bulgurların şişmesi için bekletin. 3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 4. Soğuyan mercimek-bulgur karışımına kavurduğunuz soğanlı salçayı, ince kıyılmış maydanozu, yeşil soğanı ve tüm baharatları ekleyin. 5. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak karıştırın. Eğer çok kuruysa az miktarda su veya limon suyu ekleyebilirsiniz. 6. Karışımı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 7. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın. 8. Köfteleri marul yapraklarıyla servis edebilir, yanında turşu veya limon dilimleriyle sunabilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli köfteler hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenektir. |




