Kırmızı mercimekli kısır tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir kırmızı mercimekli kısır, geleneksel tatların modern sunumuyla sofraları renklendiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem günlük öğünlerde hem de özel davetlerde tercih edilebilecek dengeli bir seçenek sunuyor.
Kırmızı Mercimekli Kısır TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile tencerede haşlayın. Mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzün. 2. Bir kasede ince bulguru, haşlanmış mercimekleri ve tuzu karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip bulgurlar şişene kadar 15-20 dakika bekletin. 3. Tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 4. Salçalı karışımı bulgur ve mercimek karışımının üzerine ekleyin, iyice karıştırın. 5. İnce doğranmış taze soğan, maydanoz, kimyon, pul biber ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın. 6. Kısırı servis tabağına alıp, marul yaprakları veya domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
|




