Knorr mercimek köftesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık olan mercimek köftesi, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Knorr baharatlarıyla zenginleştirilmiş bu tarif, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor. Malzemelerin uyumlu dansı, her ısırıkta damaklarda bir şölen yaratıyor.
Knorr Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile tencerede haşlayın. Mercimekler suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alın. 2. Haşlanmış mercimeğin üzerine ince bulguru ekleyin ve karıştırarak bulgurun mercimeğin sıcaklığıyla şişmesini sağlayın. 15-20 dakika dinlendirin. 3. Diğer tarafta, sıvı yağı tavada kızdırın. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 4. Hazırladığınız soğanlı salçalı karışımı, dinlenmiş mercimek ve bulgur karışımına ekleyin. Knorr Köfte Baharı'nı, ince kıyılmış maydanozu ve tuzu (gerekirse) ilave edip iyice yoğurun. Eğer karışım çok kuruysa, yarım çay bardağı su ekleyerek kıvam almasını sağlayın. 5. Karışımı elinizle sıkıca yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. İsterseniz limon suyu ekleyip lezzetini zenginleştirebilirsiniz. 6. Hazırladığınız mercimek köftelerini marul yaprakları veya ince lavaş ile servis yapın. Afiyet olsun! İpucu: Köftelerinizin daha lezzetli olması için karışımı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz. Ayrıca, Knorr Köfte Baharı yerine kişisel baharat tercihlerinizi kullanarak tarifi özelleştirebilirsiniz. |




