Lokanta tarzı beyaz mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lokantalardaki o eşsiz lezzeti evinize taşıyacak, kıvamlı ve doyurucu bir çorba hazırlamanın incelikleri burada. Malzemelerin uyumu ve pişirme teknikleriyle, her kaşığında damaklarda iz bırakan bir beyaz mercimek çorbası yapmanın püf noktalarını keşfedin.

23 Kasım 2025

Lokanta Usulü Beyaz Mercimek Çorbası Tarifi


Lokantalarda yediğimiz o kıvamlı, lezzetli ve doyurucu beyaz mercimek çorbasını evde yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte, püf noktalarıyla birlikte adım adım lokanta tarzı beyaz mercimek çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı beyaz mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Limon dilimleri (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Beyaz mercimeği yıkayıp, en az 1 saat kadar ılık suda bekletin. Bu, mercimeğin daha çabuk pişmesini sağlar.
  • Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.

Yapılışı:

  • Geniş bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. Bu, çorbanın kıvamını artıracaktır.
  • Süzülmüş beyaz mercimek, havuç ve patatesi tencereye ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kıvamı koyu gelirse, sıcak su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
  • Son olarak, kırmızı toz biberi ekleyip bir taşım kaynatarak ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun. İsterseniz üzerine bir parça tereyağı eritip, nane veya kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimeği önceden ıslatmak pişme süresini kısaltır ve daha iyi sindirim sağlar.
  • Unu kavururken yakmamaya dikkat edin, aksi halde çorbanın tadı acılaşabilir.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Çorbanın kıvamını blender ile ayarlayabilir, daha pütürlü seviyorsanız ezerek de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle, lokanta kalitesinde nefis bir beyaz mercimek çorbası yapmak artık çok kolay.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;