Mercimek köftesi tarifi iki kişilik nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir öğün için pratik bir tarif: iki kişilik mercimek köftesi. Hem vegan hem de ekonomik olan bu tarif, sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanıyor. İster ana yemek ister meze olarak tüketilebilen köfteler, baharatların uyumu ve taze malzemelerle zenginleşen dokusuyla sofralara renk katıyor.
İki Kişilik Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 adet taze soğan (isteğe bağlı)
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeğin üzerine bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
- Bu sırada ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun, salçayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Demlenen mercimek ve bulgur karışımına kavurduğunuz soğanlı salçayı, baharatları, tuzu ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ilave edip yoğurmaya devam edin.
- Karışım ele yapışmayacak kıvama gelince, köfteleri istediğiniz şekilde şekillendirin.
- Servis tabağına alıp marul yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Not:
- Köfte karışımını buzdolabında 1 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
- İsterseniz içine nar ekşisi veya ceviz de ekleyebilirsiniz.
|