Mercimek unlu çorba nasıl yapılır, tarif nedir?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini unla buluşturan nefis bir çorba tarifi. Soğan, havuç ve patatesle zenginleşen bu pratik tarif, kış günlerini ısıtacak bir lezzet şöleni vaat ediyor. Blender yardımıyla pürüzsüz kıvama gelen çorba, üzerine gezdirilen yoğurt ve tereyağı ile sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.
Mercimek Unlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
- İsteğe bağlı olarak salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
- Yıkanmış mercimeği ve suyu ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edin
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika)
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin
- Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine bir kaşık yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce mutlaka yıkayın
- Unu iyice kavurmazsanız çorbada hamurumsu bir tat olabilir
- Kıvamını beğenmezseniz su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
- Dilerseniz içine küp küp doğranmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz
|