Mercimek ve Tahinli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz ve karabiber
- Yufka (6-8 adet)
- Zeytinyağı (pişirme için)
Hazırlık Aşamaları:
- Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Haşlanmış mercimeği, kavrulmuş soğan, tahin ve baharatlarla karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serip, iç harcı eşit şekilde yayın.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen kesip içini doldurun.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine zeytinyağı sürün.
- 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.
|