Mercimekli Hamur Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre su veya et suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
Hamur İçin:
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- İlk olarak, soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Yıkanmış mercimeği ve suyu (veya et suyunu) tencereye ekleyin. Kaynamaya bırakın.
- Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Bu sırada hamuru hazırlayın: Un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve küçük kareler veya şekiller kesin.
- Çorba kaynarken, kesilmiş hamurları tencereye ekleyin ve 10-15 dakika daha pişirin.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Çorba kıvam alıncaya kadar pişirin.
- İsteğe bağlı olarak, servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine nane veya pul biber serperek sunabilirsiniz.
Not:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Hamurları daha hızlı pişirmek için ince kesebilirsiniz.
|