Mercimekli Saray Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber
- Limon (servis için)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından kırmızı toz biberi ilave edin.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği ve sıcak suyu/et suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Servis yaparken üzerine limon sıkıp sıcak olarak tüketin.
Not: İsterseniz kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Afiyet olsun!
|