Nar Ekşili Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Servis için: marul, turp, nar taneleri
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeği süzmeden sıcakken bulgurla karıştırın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve karışıma ekleyin.
- Salça, nar ekşisi, baharatlar, zeytinyağı ve maydanozu ilave edip yoğurun.
- Elinizi ıslatarak karışımdan parçalar alıp köfte şekli verin.
- Servis tabağına marul yapraklarını serpin, üzerine köfteleri dizin.
- Nar taneleri ve dilimlenmiş turpla süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, aksi halde köfteler dağılabilir.
- Köfte karışımını yoğururken elinizi ara sıra ıslatırsanız yapışmasını önlersiniz.
- Nar ekşisini azaltıp arttırarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
|