Oktay usta'nın lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç olan mercimek çorbasının lokanta lezzetini evinizde yakalamak için Oktay Usta'nın tarifiyle tanışın. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis çorba, püf noktaları sayesinde her seferinde kusursuz kıvamda olacak.
Oktay Usta'nın Lokanta Usulü Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. 2. Bir tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurmaya devam edin. 4. Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. 5. Yıkanmış mercimeği, kırmızı toz biberi, kimyonu ve tuzu ekleyip karıştırın. 6. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 7. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. 8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın ve çorbaya gezdirerek ekleyin. 9. Sıcak servis yapın, dilerseniz yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Püf Noktaları:
|




