Oktay usta'nın mercimek tarifinde neler var?
Kırmızı mercimeğin en lezzetli haliyle sofraları şenlendiren nefis bir çorba tarifi. Tereyağlı terbiyesi ve özenle seçilmiş baharatlarıyla geleneksel lezzeti modern sunumla buluşturan bu tarif, hem besleyici hem de doyurucu bir başlangıç veya ana öğün alternatifi sunuyor.
Oktay Usta'nın Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp süzün
- Soğan, havuç ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencereye sıvı yağı alıp soğanı kavurun
- Doğranmış sebzeleri ve mercimeği ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Su ve baharatları ekleyip mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Blender ile pürüzsüz hale getirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin ve kavurun
- Kırmızı biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Sıcak servis yapın
Not: İsteğe bağlı olarak limon suyu ile servis edebilirsiniz. |