Salçalı mercimek yemeği nasıl yapılır? tarifi nedir?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini sofralara taşıyan pratik bir tarif. Salçanın enfes aromasıyla buluşan mercimek yemeği, hem sağlıklı hem de doyurucu bir ana yemek alternatifi sunuyor. Malzemelerin uyumlu dansından ortaya çıkan bu nefis yemek, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Salçalı Mercimek Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havucu küp küp doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin
- Doğranmış havucu ekleyip 2 dakika daha kavurun
- Yıkanmış mercimeği tencereye ekleyin
- Üzerine sıcak suyu, tuzu ve baharatları ilave edin
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın, kapağını kapatın
- Mercimekler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
- Yemek piştikten sonra 10 dakika dinlendirin
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın
- Kıvamını beğenmezseniz, piştikten sonra biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz
- Daha lezzetli olması için 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
- Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı pul biber gezdirerek sunabilirsiniz
Servis Önerisi:
- Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz
- Yanında turşu ve yoğurt ile harika bir kombin oluşturur
- Üzerine maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz
|