Sarımsaklı mercimek çorbası tarifini nasıl yapabilirim?
Kış günlerini ısıtan, besleyici ve lezzet dolu bir çorba tarifi. Kırmızı mercimeğin besleyiciliğini sarımsağın keskin aromasıyla buluşturan bu nefis çorba, hem pratik hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.
Sarımsaklı Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. 2. Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun. 3. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 4. Mercimeği, baharatları ve suyu ekleyin. Tavuk bulyon kullanacaksanız bu aşamada ekleyin. 5. Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 6. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin. 7. Ayrı bir tavada ince kıyılmış sarımsakları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun, kırmızı biber ekleyip 1 dakika çevirin. 8. Bu sosu çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin. 9. Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Not: Kıvamını beğenmezseniz, pişirme sırasında biraz daha su ekleyebilirsiniz. Sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. |




