Sogansız Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su veya sebze suyu
- 1 yemek kaşığı un (kıvam için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (servis için)
- 1 limonun suyu (servis için)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayın ve süzün.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın.
- Rendelenmiş havucu ve küp doğranmış patatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Yıkanmış mercimeği, tuzu, kimyonu ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyin.
- Üzerine 6 su bardağı su veya sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısık hale getirip mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Çorba pişerken ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı unu biraz suyla açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Çorbaya unlu karışımı yavaş yavaş ekleyip karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Servis etmeden önce bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
- Limon suyu ile servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin iyice yumuşadığından emin olun, böylece çorba daha kremalı olur.
- Un eklemeden önce soğuk suyla karıştırın, topaklanmayı önler.
- İsteğe bağlı olarak çorbaya bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Not: Bu tarif soğan içermediği için mide hassasiyeti olanlar için idealdir.
|