Soğansız mercimek köftesi nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir alternatif arayanlar için soğansız hazırlanan mercimek köftesi, hem pratik hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Kırmızı mercimek ve bulgurla hazırlanan bu nefis tarif, zengin baharatlar ve taze maydanozla harmanlanarak soğuk meze sevenlerin beğenisine sunuluyor.
Soğansız Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerine 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. 2. Haşlanan mercimeğin üzerine bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika bulgurların şişmesi için bekletin. 3. Karışım ılındıktan sonra salça, sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip yoğurun. 4. Malzemeler iyice karışıp köfte hamuru kıvamına gelince, elinizi ıslatarak köfteleri şekillendirin. 5. Köfteleri servis tabağına alıp, isteğe bağlı nar ekşisi veya limonla süsleyerek soğuk servis yapın. Püf Noktaları:
|




