Soğansız ve salçalı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Salçanın aromasıyla zenginleşen, soğan içermeyen pratik bir mercimek çorbası tarifi. Havuç ve patatesle besleyiciliği artan bu çorba, kıvamı ve lezzet dengesiyle geleneksel tariflere farklı bir yorum getiriyor.
Soğansız ve Salçalı Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. 2. Mercimek kaynarken, ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın. Domates salçasını ve isteğe bağlı biber salçasını ekleyip kavurun, salçanın rengi dönene ve kokusu çıkana kadar karıştırın. 3. Kavrulan salçayı, kaynamakta olan mercimeğin içine ekleyin ve karıştırın. 4. Havuç ve patatesi tenceredeki çorbaya ilave edin. Kuru nane, kimyon ve kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın. 5. Çorbayı kısık ateşte, mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Gerekirse ara sıra karıştırarak dibinin tutmasını önleyin. 6. Sebzeler ve mercimek iyice piştikten sonra, çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin veya ezerek kıvamını ayarlayın. Dilerseniz daha kıvamlı bir çorba için biraz daha su ekleyebilirsiniz. 7. Tuzunu kontrol edip, gerekirse ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. 8. Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirip limon dilimleri ile sıcak servis yapın. İpuçları:
|




