Terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Kırmızı mercimeğin en zarif haliyle sofraları süsleyen bu çorba, terbiyesiyle fark yaratıyor. Sebzelerin doğal lezzeti, yoğurtlu terbiyenin dengeli dokusu ve son dokunuş olan baharatlı sosla buluşarak her kaşığında sıcak bir lezzet şöleni vaat ediyor.
Terbiyeli Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Terbiye İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. Adım:Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2. Adım:Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Mercimeği ilave edip 1 dakika karıştırın. 3. Adım:Sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kaynamaya bırakın. Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 4. Adım:Çorba pişerken terbiyeyi hazırlayın: Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 5. Adım:Çorbadan bir kepçe sıcak su alıp terbiyeye yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın. Bu işlem terbiyenin kesilmesini önler. 6. Adım:Ilımış terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. 7. Adım:Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip 1 dakika kavurun. 8. Adım:Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
|




