Unlu Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın.
- Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, renginin değişmemesine dikkat edin.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Yıkanmış mercimeği, suyu (veya et suyunu), tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak tavuk bulyonu ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
- Kıvamı koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Servis yapmadan önce üzerine kırmızı toz biber gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
Not: İsterseniz çorbayı servis ederken üzerine bir kaşık yoğurt ve nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |