Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz, karabiber
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeğin sıcakken üzerine bulguru ekleyip karıştırın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkın, sarımsakları ezin.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Demlenen mercimek ve bulgur karışımına soğan, sarımsak, maydanoz, salça, baharatlar ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun.
- Limon suyu ekleyip tekrar karıştırın (isteğe bağlı).
- Hazır olan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın.
- Servis tabağına alıp marul, domates ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekler çok fazla suda haşlanmamalı, püre kıvamına gelmemeli.
- Bulgurun iyice demlenmesi için karışımı sıcakken bulgurla birleştirin.
- Köfte karışımını buzdolabında 1 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
- Köfteleri şekillendirirken ellerinizi ıslatırsanız yapışmayı önlersiniz.
|